Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · bahan untuk kuah laksam: 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1 kg ikan sardin/ temenung. Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Kuah laksam kedah resepi mak jang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. · bahan untuk kuah laksam: 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus:
· bahan untuk kuah laksam:
1 kg ikan sardin/ temenung. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. · bahan untuk kuah laksam: 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus:
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. · bahan untuk kuah laksam:
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
1 kg ikan sardin/ temenung.
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · bahan untuk kuah laksam: Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1 kg ikan sardin/ temenung. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: Kuah laksam kedah resepi mak jang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Resepi Kuah Laksam Kedah : Resepi Laksam Kelantan Guna Sukatan Cawan Mudah Aje Nak Buat Keluarga. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan sardin/ temenung. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya) resepi laksam kedah. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
1 kg ikan sardin/ temenung. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. · bahan untuk kuah laksam:
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · bahan untuk kuah laksam: · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan · kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor.
1 kg ikan sardin/ temenung. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
· bahan untuk kuah laksam: Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Kuah laksam kedah resepi mak jang.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
· kilo ikan kembung · biji bawang besar · nci lengkuas · serai · inci belacan · sudu besar rempah kari ikan (jenama o) · asam gelugor.
· bahan untuk kuah laksam:
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Post a Comment for "Resepi Kuah Laksam Kedah : Resepi Laksam Kelantan Guna Sukatan Cawan Mudah Aje Nak Buat Keluarga"